KunstPunkt i Augustenborg har været så heldige at få den anerkendte kunstner Jørgen Printz Steinicke til at udstille i det gamle posthus i Augustenborg. Aftalen kom i stand, da han i december sidste år var en af censorerne til den censurerede udstilling,

Hvor der er meget sol, er der også megen skygge, skrev den tyske digter Goethe. Sådan har livet også formet sig for mig nu gennem syv årtier. Lyset er og har været livgivende og lykkebringende, men skyggen – ja mørket – har også i perioder indfundet sig og endda haft sin berettigelse, for uden den ville lyset efterlade tilværelsen uden kontur og kant.

Udstillingen vil derfor på den ene side rumme tilsyneladende sorgløse naturbilleder, et tema jeg tog op efter en cykeltur over to somre fra mit hjem i Holsted til Rom. Det blev siden til bogen: Kultour – en langsom kulturrejse fra Holsted til Rom, 2014. Hvad der startede som en skildringen af sydens landskaber førte mig til slut hjem til blot at tage malerisk afsæt i min egen have.

På den anden side har jeg altid været optaget af livets mørke sider. Senest har en af vor tids alvorligste problemstillinger i en årrække optaget mig, som fagperson og som menneske, nemlig det tiltagende flygtninge og integrationsproblem.

 

Autodidakt maler, født 1949 bosat i Holsted. Arbejder som kunstner, forfatter og foredragsholder. Uddannet cand. mag i historie og kunsthistorie (KU). Lektor i historie på Ribe Seminarium/University College Syddanmark 1988 – 2010. Aktiv udstillende kunstner siden 1983. Medlem af BKF. Medlem af kunstnergrupperne FuFo og Kobling. Siden år 2000 på min hjemadresse indehaver af Galleri 46, hjemsted for Sydjysk Kunstforening, der står for fire årlige udstillinger med overvejende professionelle kunstnere.